Harriët Teeuw

Harriët Teeuw is beeldend therapeut (Creatieve Therapie, Stenden hogeschool) en gecertificeerd Focusing Oriented Therapist, Trainer en Coördinator door The Focusing Institute te New York. Gespecialiseerd  in  Focusing  met  kinderen  en creatieve expressieHarriet Teeuw

“Mijn uitgangspunt is dat iets in jou precies weet hoe het zit en waar het naar toe moet wanneer het vast is gelopen. Een ieder van ons  heeft die innerlijke wijsheid. We luisteren samen naar de richting die het aangeeft om weer op eigen benen verder te gaan.

“Ruimte” is voor mij een belangrijk woord. Ik wil graag ruimte geven aan ieders kwaliteiten en talenten, zodat dit zich verder kan ontwikkelen.

Sinds 2000 ben ik bezig met de vaardigheid Focusing en sinds 2005 werkzaam als Focustrainer in praktijk De Ruimte. Ik merkte dat Beeldende Therapie goed aansluit bij Focusing en heb om die reden de opleiding tot Creatieve Therapie Beeldend gevolgd. Met Focusing maak je contact met iets wat je bezighoudt of wat er dwarszit en in het werken met beeldende materialen of in spel kun je dit tot uitdrukking brengen en komt het door het ruimte te geven letterlijk weer in beweging.

Mijn passie is mensen leren gebruik te maken van innerlijke wijsheid zodat ze op eigen kracht weer verder kunnen.

Na de opleiding HBO Inrichtingswerk aan de Haagse Hogeschool (1983) heb ik gewerkt als begeleider met volwassenen en jongeren met een verstandelijke beperking, LVB. Met deze doelgroep heb ik ook ervaring als trainer sociale vaardigheden (Goldstein methode).