Indigenous Tools for Living

Een ééndaagse workshop gericht op behandelen van complex trauma

Voor jeugdhulpverleners, therapeuten, gezondheidswerkers en leerkrachten

Achtergrond: De inheemse bevolkingsgroep van Canada heeft veel te lijden gehad van onderdrukking van de Canadese regering. Vandaag de dag zijn de gevolgen van intergenerationeel trauma zichtbaar: verslaving, (huiselijk) geweld, werkeloosheid. Shirley Turcotte ontwikkelde een herstelprogramma gericht op het hervinden van de eigen kracht en contact met de  ‘roots’ van de inheemse community. Zij maakt daarbij gebruik van de authentieke kennis  van de voorouders en Focusing* (Gendlin.E.).

In deze ééndaagse workshop ervaar je zelf de helende kracht van de authentieke kennis bij complex trauma aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen, storytelling, rituelen en andere healing technieken, geweven door een focussende benadering. Samen zorgt het voor een vergroten van de impact en het resultaat bij kinderen en cliënten met complex trauma. Je ontvangt concrete handvatten voor het werken met kinderen en cliënten, gericht op het voorkomen van angst, depressie, burn-out en suïcide.

Brittany O’Rourke Geboren en opgegroeid in British Columbia, Canada. Zij werkt met de Aboriginal Community in de Mission Public School district in British Colombia, Canada. Zij is gecertificeerd Facilitator van het Focusing Oriented Therapy and Complex Trauma Certificate Program.

Workshop details:
20 juli 2023 10.00 tot 16.00
Locatie: De Ruimte, Hoofdweg 243, Nijeholtpade (Frl)
Kosten: 115 euro
Opgave: hteeuw@deruimte-info.nl
Accreditatie voor Register Vaktherapeuten 5 PE

*Deze workshop is ook toegankelijk voor deelnemers die (nog) niet bekend met Focusing zijn.